Kransekakestenger

Opprettet av Siv Arntzen fr., desember 06, 2013 10:26:51

Deilige kransekakestenger. Spis de som de er eller til hjemmelaget is eller multekrem. Nam, nam! Disse er kjempelett og bake. Jeg lager deigen i foodprosesseor ( kjøkkenmaskin ). Da blir deigen lett og arbeide med.
Ingredisenser ca. 30 stk.

7 dl mel av malte mandler. ( 5 dl. av skoldede og 2 dl av uskoldede mandler )

1 dl sukrinmelis

3 ss tagatesse

2 dråper mandelessens ( kan sløyfes )

2 eggehviter

Hvis du vil ha stengene grovere kan du bruke bare uskoldede mandler. I motsatt fall om du vil ha de finere bruk bare skoldede mandler.
Fremgangsmåte:

Mal mandlene i mandelkvern. Bland mandelmassen, melis og tagatesse i foodprossesoren. Tilsett eggehvitene og kjør til en jevn masse. Rull små kuler i hendene og rull til passe store stenger. Stek på 175 grader midt i ovnen 10 – 12 min. Følg med til de er blitt passe gylden brun. Blir de for mye stekt er det lett for at de blir harde.
Glasur: 1 eggehvite sukrinmelis Rør inn sukrinmelis til glasueren er passe tykk. Mendgden kommer an på hvor stor eggehviten er. Hell glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i et hjørne og sprøyt over stengene. Oppbevares i tett boks i kjøleskap eller de kan fryses og tas opp litt etter litt når de skal nytes, Tiner på et blunk.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *