Kransekakestenger

Opprettet av Siv Arntzen fr., desember 06, 2013 10:26:51

Deilige kransekakestenger. Spis de som de er eller til hjemmelaget is eller multekrem. Nam, nam! Disse er kjempelett og bake. Jeg lager deigen i foodprosesseor ( kjøkkenmaskin ). Da blir deigen lett og arbeide med.
Ingredisenser ca. 30 stk.

7 dl mel av malte mandler. ( 5 dl. av skoldede og 2 dl av uskoldede mandler )

1 dl sukrinmelis

3 ss tagatesse

2 dråper mandelessens ( kan sløyfes )

2 eggehviter

Hvis du vil ha stengene grovere kan du bruke bare uskoldede mandler. I motsatt fall om du vil ha de finere bruk bare skoldede mandler.
Fremgangsmåte:

Mal mandlene i mandelkvern. Bland mandelmassen, melis og tagatesse i foodprossesoren. Tilsett eggehvitene og kjør til en jevn masse. Rull små kuler i hendene og rull til passe store stenger. Stek på 175 grader midt i ovnen 10 – 12 min. Følg med til de er blitt passe gylden brun. Blir de for mye stekt er det lett for at de blir harde.
Glasur: 1 eggehvite sukrinmelis Rør inn sukrinmelis til glasueren er passe tykk. Mendgden kommer an på hvor stor eggehviten er. Hell glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i et hjørne og sprøyt over stengene. Oppbevares i tett boks i kjøleskap eller de kan fryses og tas opp litt etter litt når de skal nytes, Tiner på et blunk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *