Krumkaker uten mel og sukker

Opprettet av Siv Arntzen to., desember 12, 2013 14:15:05

JIPPI! Endelig fikk jeg til krumkaker uten gluten og sukker. Etter å ha prøvd utallige ganger i fjor før jul, hadde jeg egentlig gitt opp. Har hatt flere som har spurt om det gikk ant å lage krumkaker uten sukker og mel. Mitt svar har vært at: Jeg har ikke fått det til. Problemet har vært å fått det til å henge sammen. Da jeg kom over en oppskrift på bloggen » Mat for sjelen» bestemte jeg meg for å prøve EN gant til. I denne oppskriften er det 1 ss potetmel som sansynligvis er årsaken til at de både henger sammen og blir sprøe. Potetmel er noe jeg ikke bruker til vanlig da det er mye stivelse i det, men 1 ss på 20 kaker skulle ikke gjøre skade. I hvert fall ikke når det er jul.smiley Har gjort litt om på oppskriften da jeg har brukt tagatesse i stedet for sukrin.
Krumkakene ble fantatisk gode. Anbefales på det sterkeste til multekremen.
Ingrdienser 20 kaker: 1 egg 40 g tagatesse ( el. 60 g sukrin ) 70 g smør 60 g sesammel 1 ss potetmel 1 ts økologisk bakepulver 1/2 – 1 dl vann
Smelt smør. Pisk egg og tagatesse godt. Nesten til eggedosis. Bland i resten og rør sammen. Hvis røren er tykk, ha i mer vann. Jeg liker best når krumkakene er tynne og har derfor røren så tynn som mulig uten at de går i stykker når de er stekt.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *