Trening i arbeidstiden

På seinhøsten i fjor fikk jeg en forspørsel som jeg rett og slett ikke kunne si nei til. At ledelsen ved pasientreiser og skrivestua ved Nordlandssykehuset Lofoten ønsket et slikt tiltak for sine ansatte syntes jeg er helt fantastisk. Det å komme ut i frisk luft og i aktivitet som dette 15 min 2 ganger i uka er først og fremst bra for den enkeltes helse men i tillegg er jeg helt sikker på at det å ta en pause fra arbeidsdagen for å utføre fysisk aktivitet kan forbedre prestasjonen på jobb. Det å øke oksygentilførselen til hjernen gjør den enkelte i stand til å jobbe mer effektivt. Etter bare 2 treninger er det tydelig at dette er noe som gir positivitet i gruppa. En hærlig gjeng som jeg gleder meg til å følge utover vinteren. Artikkelen under ligger ute på Nordlandssykehusets intranettside.smiley

Utetrening for ansatte ved pasientreiser og skrivestua ved NLSH Lofoten

Foto: Kristin Johansen

Tirsdag 7. januar startet seksjon for pasientreiser og skrivestua ved NLSH Lofoten med utetrening for alle ansatte, anført av personlig trener Siv Arntzen.

Av:Stian Stensen, pasientreiser

«I samarbeid med NAV har vi i en tidsbegrenset periode fått i gang trening i arbeidstiden for våre ansatte», forteller en fornøyd enhetsleder Marianne Pettersen. Videre forteller Pettersen at «våre ansatte har en veldig stillesittende arbeidsdag og vi har hatt flere sykemeldinger som følge av dette. Treninga er ment for å oppfordre den enkelte ansatte til å være mer fysisk aktiv, både i jobbsammenheng og i privat regi. På denne måten kan vi selv forebygge de helseplagene som gjerne følger av mye statisk arbeid foran en dataskjerm «.

Personlig trener Siv Arntzen motiverer Personlig trener Siv Arntzen kommer innom for å motivere og hjelpe til med treninga. Første treningsøkt startet med en kjapp oppvarmingstur for å få pulsen opp, og fortsatte med enkle øvelser som skal gi en god effekt på de største muskelgruppene. Øktene skal kjøres to dager i uka, og hver økt skal være på rundt 15 minutter.

Gode tilbakemeldinger Etter første økt var det gode tilbakemeldinger fra de ansatte, og tiltaket ble godt mottatt. Treningen er lagt opp slik at alle skal kunne delta ut i fra sine forutsetninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *