Rabarbrasyltetøy uten sukker

Spis rabarbra med glede!

De fleste vil nok kjenne rabarbraen fra barndommen. Den suuuuure stilken og en kopp med sukker er selve smaken av sommer for mange som har vokst opp med en rot i hagen.

Rabarbra har lenge blitt brukt som universalplante innen medisinen og dens helsebringende effekter har vært kjent i Kina i omkring 5000 år.

Den har blitt brukt mot det meste, og på 500-tallet ble rabarbra for eksempel brukt for å kurere feber og som medisin mot pest.

Er du opptatt av kalorier, kan du med god grunn spise mer rabarbra. For planten er svært kalorifattig, og inneholder nesten ikke karbohydrat, fett eller protein. Men samtidig er rabarbra rik på både A-, B- og C-vitaminer, og i tillegg får du i deg nyttige mineraler som kalium, kalsium, jern og magnesium.

Forskellen fra barndommen er at jeg nå har byttet ut sukker med tagatesse slik at jeg får et mye sunnere og naturlig alternativ. Jeg har også byttet ut stilken og sukkerkoppen med syltetøy som smaker sommer.:-)

Ingredienser:

1 kg rabarbra

2,5 dl tagatesse

2 ts vaniljepulver ( økologisk, fås kjøpt på helsekosten )

2 ts kanel

Fremgangsmåte:

Vask og skjær stilkene i små biter. Kok opp.

Tilsett tagatesse og vaniljepulver.

Tilsett kanel på slutten av koketiden.

La det småkoke min. 40 min. Hvis du ønsker en litt mørkere farge på syltetøyet må det koke lengre. Jeg hadde mitt på kok ca. 2 timer.

Frokosten i dag blir knekkebrød med cottet cheese og rabarbrassyltetøy. Nam, Nam!

IMG_2528IMG_2529

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *