Urtekrydder Økologisk

Å lage urtekrydder selv er utrolig enkelt. Du kan velge selv og ha i det du vil av urter og smaker. Det fine med det er at du vet hva den består av, i motsettning til diverse krydderblandinger som selges.

Blandingen som jeg har laget her passer godt både til kjøtt, fisk, supper og gryter.

I tillegg er dette perfekt å gi i gave til dem som har alt.:-) Å gi bort hjemmelaget mat er blitt mer og mer populært.

» Gi en gave som smaker! «

Ingredienser:

1 kg helios fint havsalt

1 rød paprika

1 løk

1 kinesisk hvitløk

1 rød chili ( uten sten )

1 bunt oregano

1 bunt kruspersille

1 bunt sitronmelisse

1 bunt rosmarin

1 bunt koriander

Fremgangsmåte:

Bland alt untatt saltet i kjøkkenmaskin. Kjør det sammen mens litt etter litt salt tilsettes. Kjør til alt er godt blandet og sammensmuldret. Legg blandingen over på bakepapir kledd stekebrett. Tørk i ovnen på 50 – 60 grader varmluft. La steikovnsdøra stå på gløtt slik at fuktigheten trekker ut. Blandingen må stå i flere timer før den er helt tørr. På denne store porsjonen ca. 1 døgn. Rør av og til med en tresleiv slik at det ikke setter seg fast på papiret. Når det er ferdig tørket kjøres det på nytt i kjøkkenmaskin slik at det deler seg og blander seg godt. Blir gjerne store tørre biter under tørkingen.

Nå er dette en stor porsjon fordi noe av det skla gis bort i gave.:-) Ønsker du å lage mindre porsjon er det bare å halvere oppskriften.

Lykke til!

IMG_2914 IMG_2916 IMG_2922

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *