Sommerkroppen – god helse

Sunn livsstil – sommerkroppen – god helse

Er sunn livsstil ensbetydende med være slankest mulig, spise minst mulig, spise lettest mulig.

NEI det er ikke det.

Det er i år som tidligere år i media mye fokus på å finne drømmekroppen til sommeren. Ned så så mye på så så kort tid, da det bare er 2 måneder til bikinien skal på.

Jeg tenker at det er mye viktigere å finne drømmehelsen. Ikke bare til sommeren men for resten av livet.

Å forresrten hva er fasiten på sommerkroppen? Hvem har bestemt hva som er den riktige sommerkroppen?

Man får ikke god helse av å gå på slankedietter. Man får ikke god helse av å spise for lite, man får ikke god helse av å spise for mye, man får ikke god helse av å spise lettest mulig, altså mat uten kalorier og fett. Det funker ikke på sikt.

Hvor er fokuset? Bikinisesongen eller å bygge god helse som varer.

0% fett, 0% sukker…….hva består denne maten av da? Ingen næring spør du meg.

Hva gir god helse?

Det handler det om å få i seg næringsrik mat som kroppen kan nyttiggjøre seg av. Det vil si vi trenger karbohydrater, vi trenger proteiner, vi trenger fett og vi trenger vitaminer og mineraler.

Så det viktigste….hvor henter vi disse næringsstoffene fra?

Det enkle er ofte det beste. Reine naturlige råstoffer.

De beste karbohydratene henter vi fra grønnsaker, frukt, bær og grove kornprodukter.. De beste proteinene henter vi fra reint kjøtt, rein fisk, skalldyr, egg og melkeprodukter. Det beste fettet henter vi fra olivenolje, smør, usaltede nøtter, avokado, fløte og rømme.

Denne maten er bra for absolutt alle. Det er denne type mat kroppen vår trenger for å få i seg den næringen vi trenger, næring til å bygge friske sunne celler, bygge et godt og solid immunforsvar og for å opprettholde optimal funksjonalitet.

Så vil det være individuelt hvor store mengder mat og hvor mye av de enkelte næringsstoffene man trenger. Dette avhenger av flere elementer. Skal du ned i vekt, skal du opp i vekt, trenger du mer energi og selvfølgelig aktivitetsnivået til den enkelte.

Mitt råd er : Spis ren og naturlig mat i passe store mengder. La hvert måltid inneholde elementer av både karbohydrater, proteiner og fett. Da er sjansen større for at du får den kroppen du vil ha, i tillegg til god helse.:-)

sunn mat

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *