Tur – rundstykker

Rundstykker smaker alltid godt. Disse egner seg godt til å ha med seg på tur, eller som lunsj med godt pålegg på. Mettende, proteinrik med egg, yoghurt, frø, nøtter og litt søtt.:-)

Ingredienser:

6 egg

6 ss tyrkisk yoghurt

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

2 dl havrekli

2 dl valnøtter

2 dl linfrø

1 ts salt

3 ss fiberhusk

2 dl vann

2 ts bakepulver

8 tørkede aprikoser

chiafrø

Fremgangsmåte:

Pisk egg og yoghurt sammen. Aprikosene skjæres i små biter. Valnøttene hakkes eller knuses i stavmikser. Linfrøene kan gjerne knuses eller males, da får kroppen nyttiggjort seg av den gode fettsyren på en bedre måte. Rør inn alt unntatt bakepulver og fiberhusk til det er godt blandet. Rør så inn fiberhusk. Rør i røren til fiberhusken har fått satt seg, og det er blitt til deig. Kna forsiktig inn bakepulver til slutt. Form rundstykker og sett på bakepapirkledd stekebrett. ( Jeg bruker engangshansker på hendene når jeg former rundstykkene, da deigen kan være noe klissete ). Strø chiafrø på toppen. Stekes midt i ovnen, 180 grader ca. 30 min.

Lykke til!

IMG_3172 IMG_3176

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *