Ferie Menton

I år som i fjor ferierer vi i Frankrike nærmere bestemt Menton som ligger på østkysten helt på grensen til Italia, 3,5 mil fra Nice og 5 km fra Monaco. Menton er en mye mindre by, mer avslappende og mye mindre jet set preget enn de fleste andre byene på rivieraen. En fantastisk koselig by hvor vi trives godt. Her har vi alt for å gjøre det vi liker å gjøre når vi er på ferie.

Den første uken er nå gått. Vi kom hit forrige fredag, dagen etter den tragiske hendelsen hvor en varebil kjører inn i en stor folkemengde med mennesker som er ute for å feire Frankrikes nasjonaldag. 84 mennesker drept og rundt 300 skadet. Da vi kommer til flyplassen i Nice bærer det preg av ekstra stor sikkerhet. Mye politi, mye militær med maskingevær. Vi kjører rett til Menton utenom Nice sentrum.

Sist mandag kjørte vi tilbake til Nice for å levere leiebilen. Hadde syklene med for å sykle tilbake til Menton. Da syklet vi gjennom gaten hvor masakeren skjedde. Et grusomt syn hvor 2 km av promenaden er fyllt med blomster og kondolansehilsninger. Er bare helt ufattelig hvordan og hvorfor slike ting hender. En stillhet og tristhet preger en ellers så idyllisk promenade. Mange gråter, noen går rundt og leter etter plassen med blomster hvor deres kjære og kjente er. Så kommer vi til plassen hvor gjerningsmannen ble tatt av dage. Der er det samlet sammen mye søppel i en haug, hvor folk viser sin avsky ved å spytte på søppelhaugen.

Tankene om hvor skjørt livet er og hvor fort ting skjer er skremmende. Tankene våre går til de etterlatte og et Frankrike i sorg.

Så er det noe med at vi er på ferie. Det vi har sett frem til i månedsvis. Da må man bare bestemme seg for at vi skal gjøre som planlagt og kose oss.

Hittil har vi gjort som vi liker best når vi ferierer. Starter gjerne dagene med joggetur langs strandpromenaden inkludert litt styrketrening. Så ut på sykkeltur. Spiser god mat og bare koser oss.

 

image image image image

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *