Sykkeltur Menton – Eze le col

En kjempefin tur, i alle fall om man liker å sykle oppover. Vi følger ruten som gps viser oss. Går fint helt til vi kommer inn på en smal, dårlig asfaltvei. Det resulterer i at vi må gå 1,5 km bratt oppover til vi kommer inn på bilveien som fører oss videre mot Eze le col ( 507 moh ). Da har vi syklet 22 km hvor 18 av de er rimelig bratt oppover. For og si det på en annen måte: jeg har syklet på letteste gir omtrent hele veien. ( bortsett fra noen korte strekninger på nest lettest ). Fra Eze le col sykler vi ned til Eze Village som ligger 4,5 km unna, litt lengre ned. En fantastisk fin liten fjellby mellom Monaco og Nice hvor det vrimler av turister. En populær turistatraksjon som hjemme i Lofoten. 🙂 En enkel lunsj her før starter på tilbaketuren til Menton. For å komme opp fra byen til hovedveien går det oppover igjen 3 – 4 km til La Turbie. Derfra er det bare å trille nedover. Bare å holde hendene klare og i beredskap på bremsene. Vel nede er jeg mer sliten i hendene enn i føttene. Konklusjon: en fantastisk tur som vi absolutt anbefaler.

image image image image image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *