Kremet betesuppe med chorizo

Ja du leste riktig. Betesuppe ikke betasuppe.:-) Betasuppe er et kjent for de fleste, men jeg har ikke hørt eller sett så mange som lager suppe av beter. På høsten får man tak i mange deilige, ferske grønnsaker. Blant annet betemix som jeg har brukt som base til denne suppen. Ferdig betamixpakke på Coopen inneholder: Polkabete, rødbete, gulbete og hvitbete.

Høsten er perfekt tid for å lage en god og varmende suppe!

Med sprøstekt spansk chorizopølse til ble det en nydelig smaksrik suppe. For ikke å snakke om den fantastiske fargen den fikk. Denne suppen er både glutenfri og melkefri. Fløte, creme fraiche eller rømme kan brukes i stedet for kokosmelk. Men, selv om man fint tåler melkeprodukter syntes jeg kokosmelk gir en fantastisk smak til suppen.

Ingredienser:

1 pk betemix

3 gulrøtter

1 gul løk

1 kinesisk hvitløk

1 bunt frisk persille

1 l grønnsaksbuljong ( 1 l vann med 2 ss økologisk grønnsaksbuljong )

1 bok kokosmelk

salt / pepper ( etter smak )

chorizopølse

Fremgangsmåte:

Skjær grønnsaker og urter i biter og bland alt i kjelen. Tilsett grønnsaksbuljong og kokosmelk. La det småkoke til grønnsakene er blitt møre. Kjør suppen med stavmikser til den er blitt kremet. ( Trengs ikke om du heller vil ha en suppe med hele biter ). Smak til med salt og pepper.

Skjær pølsen i biter og stek på pannen til den begynner å bli sprø.

Server suppen, strø pølsebiter over.

Lykke til! Håper det vil smake.:-)

img_5033img_5034img_5037

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *