Egg / grønnsaksomelett

Egg er supermat. Inneholder i seg selv mye næring som kroppen trenger. Lager man en omelett og piffer den opp med forskjellige grønnsaker gjør man måltidet enda mer næringsrikt, og kan til og med være et optimalt middagsalternativ. Her er det også bare fantasien som setter grenser for hva man kan bruke av grønnsaker. Hos meg handler det veldig ofte om hva jeg har tilgjengelig. Omelett er ofte mandagsmat hos oss. Det er fordi den dagen er det mest praktisk med middag seint, når jobb og trening er ferdig. Men også fordi man som regel har rester av grønnsaker liggende fra helgen og egg finnes det alltid.

Slik ble den denne gang.:-)

Ingredienser ( 2 personer )

  • liten bit brokkoli
  • 1 rød paprika
  • 1 halv purreløk
  • 1 halv squash
  • 7 egg
  • 7 ss melk
  • 1 ts salt / 1 ts pepper ( eller etter smak )
  • 2 ss raspet ost

Fremgangsmåte:

Skjær grønnsakene i biter og ha i en ildfast form eller silikonform. Rør sammen eggene, melken, salt og pepper og slå over grønnsakene. Strø ost på toppen. Stek i ovnen 200 grader 30 – 40 min. ( Ferdig når eggene er stivnet og osten har fått en gylden farve ).

Tilbehør:

Grønn salat av hjertesalat, purreløk, eple, tomat og 2 ss rømme. Bland alt sammen.

Blir det litt til overs er dette super lunsj til dagen derpå.:-)

Lykke til! Håper det vil smake.:-)


img_5024img_5025

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *