Fiskesuppe med torsk og reker

Fiskesuppe blir aldri feil. En nydelig og mettende suppe som er ferdig på en, to, tre. Suppen kan varieres ut fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig. Gjør suppen litt mer spennende ved å tilsette reker og hakkede urter. Du kan også bytte ut torsk med annen fisk f.eks. laks, kveite eller breiflabb.

Her er slik jeg laget den ut fra hva jeg hadde tilgjengelig.

Ingredienser:

3 gulrøtter

1 bit sellerirot

1/2 løk

1/2 fennikel

litt vårløk

1 l vann

1 1/2 dl fiskekraft ( kan bruke 2 ss grønnsaksbuljong i stedet om du ikke har kraft tilgjengelig )

1/2 boks rømme

1 liten bunt fersk basilikum

1 liten bunt fersk kruspersille

salt / pepper

torsk

reker

Fremgangsmåte:

Skjær opp alle grønnsakene og fres i kjelen i litt smør eller kokosolje til det er blitt blankt. Hell over vann, kraft og rømmen. Hakk opp urtene og ha i. La suppen småkoke i ca 30 min. Smak til med salt og pepper. I mens , skjær opp fisken, strø litt salt og pepper over. Når suppen er ferdig ( grønnsakene er blitt møre ) tilsettes fisken og rekene. La det trekke noen få minutter.

Lukke til og god suppemiddag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *