Vegetarwook med bønner og kikerter

Vegetarmat er både sunt, miljøvennlig og dyrevennlig, men også godt, rimelig, proteinrikt og enkelt.

Du behøver ikke å være vegetarianer for å lage vegetarmat. Man kan gjerne erstatte et par kjøttmiddager i uken med vegetarmiddager, selv om man ikke har tenkt å bli vegetarianer. Passer man på å få måltidet riktig sammensatt får man et måltid som er fullverdig næringsmessig.

Wooken jeg mikset samen er proppfull av gode næringsstoffer og gode byggeklosser som gjør kroppen glad og fornøyd. Kikerter og bønner er både sunt, godt, proteinrikt, lettvint, rimelig. Man finner de i de fleste butikker enten tørkede eller på boks. Næringsinnholdet sikrer deg både proteiner, fiber og jern. Spinat og grønnkål er regnet som noen av de sunneste grønnsakene man kan spise, såkalt supermat. 🙂 Så ingen hindringer her, bare å nyte.

Ingredienser:

1/2 el 1 liten søtpotet

3 gulrøtter

1 rødløk

1 rød paprika

3 – 4 apargesstilker

1 kinesisk hvitløk

3 ss pinjekjerner

1/2 pose spinat ( ca 100 g )

1 pose grønnkål ( ca 200 g )

1 pk økologiske kikerter

1 pk økologiske kidneybønner

1 granateple

2 ss tamara soyasaus

salt og pepper

rapsolje til steking

Fremgangsmåte:

Skjær opp søtpotet, gulrot, rødløk, paprika og hvitløk. Hell rapsolje i pannen og varm opp. Fres grønnsakene og pinjekjernene i oljen til de er blitt møre ( et par minutter ). Slå ned på varmen og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt og la det stå og trekke på middels varme ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *