Storfekjøtt i keramikkgryte

Skjær kjøttet i passe store biter og la ligge i marinaden et par timer.

Marinade:

olivenolje, kvitløk/chiliolje, ( hjemmelaget ) soyasaus ( tamari – uten sukker og fri for gluten ), chili, kvitløk, ingefær, salt, pepper.

Grønnsaker: i dag brukte jeg….

Blomkål, brokkoli, paprika, ( orange ) løk, sjampinjong, squash, gulrot, kvitløk, chili. ( med eller uten frø, alt etter hvor sterkt du vil ha det )

Skjærer opp alle grønnsakene og blander det godt i en stor bolle.

Brun kjøttet på panna. Kok ut panna med vann og ta vare på skyen ilag mad kjøttet.

Legg lagvis grønnsakene og kjøttet i gryta, krydre med salt, pepper og annet krydder som du liker. Jag brukte i dag oregano og persille. Midt inni hadde jeg en box hakkede tomater, 1/2 pk fløte og 2 håndfuller med store havregryn. Fordel resten av grønnsakene og kjøttet, og slå over stekeskyen fra kjøttet. Havregrynene gjør at det blir en litt jevnere saus. La stå å godgjøre seg i ovnen lenge på 180 – 200 grader. Gjerne 3 – 4 timer. Rør av og til for å få det ordentlig blandet. Kan serveres med potet, ris el lignende. Men smaker like godt uten.

Det som er spennende med å lage mat i gryte, er at det blir aldri helt likt. Man kan bruke hva slags kjøtt man vil og hva slags grønnsaker og krydder man vil.Det blir bestandig nydelig godt når kjøttet, grønnsakene og krydderet har stått lenge å surret. Ypperlig mat å lage klart å sette i ovnen før man drar på tur. Da lager middagen seg selv mens vi nyter dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *