Mangochutney

Dett er opprinnelig et indisk tilbehør som blir servert ved siden av sterke retter. Men mangochutney er forfriskende og passer utmerket til svineretter og spekemat. Passer også godt sammen med ost og kjeks. Kan også blandes med rømme eller kesam og brukes som dressing til feks lakseretter. En supergod kombinasjon.

Ingredienser:

1 mango

1 eple

1 bit revet ingefær ( ca. 20g )

70 g tagatesse el annen søtning

1/2 ts spisskummen

1 ts kardemomme

1 rød chili el 1/2 ts chilipulver

saft av 1 lime

Rensk mango og eple. Skjær opp i små biter. Kutt ingefær. Ha alt i en kjele. Press limesaften over, ha i søtning  Kok forsiktig opp og la det småkoke i ca. 1 time (til mango og eple er blitt myke). Rør av og til. For å få en jevn kremete chytney kan den kjøres i stavmikser etter koking. Avkjøl og oppbevar på glass i kjøleskap.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *