Mangochutney

Dett er opprinnelig et indisk tilbehør som blir servert ved siden av sterke retter. Men mangochutney er forfriskende og passer utmerket til svineretter og spekemat. Ser for meg at det også passer godt sammen med ost og kjeks.

Har laget det for første gang og har i dag servert det til innbakt grillet svinefilet. En ting er sikkert det blir ikke siste gang jeg lager det.

 

Mangochutney.

1 mango

1 eple

1 bit revet ingefær ( ca. 20g )

70 g sukrin

saft av 1 lime

Rensk mango og eple. Skjær opp i små biter. Kutt ingefær. Ha alt i en kjele. Press limesaften over, ha i sukrin. Kok forsiktig opp og la det småkoke i ca. 2 timer. Rør av og til. For å få en jevn kremete chytney kan den kjøres i stavmikser etter koking. Avkjøl og oppbevar på glass i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *