Rabarbra/jordbærsyltetøy

Rabarbra er sommermat. Det er egentlig en grønnsak men blir brukt som en frukt. Fra gammelt av het det seg at den skulle høstes inn før St. Hans, men tror jo ikke, i hvert fall her nord, at det gjør noe om vi bikker over St. Hans før vi tar den inn. De sa den ble «træna» om den sto lenger. Jeg klarte det nesten. Det ble den 24. juni i år. Er så heldig at jeg har en nabo som har masse rabarbra som han ikke bruker selv.smiley

Kan huske fra jeg var liten jente at vi satt på trappa med sukkerkoppen og brukte som dipp til rå rabarbra Det søte mot det sure var snadder. Selv » sukker….», antakelig mye sunnere enn alt mulig forskjellig gummigoodis i alle varianter surt og søtt, som mange barn spiser i bøtter og spann av i dag.

Jeg hentet altså inn rabarbra på fredag, å i går laget jeg nydelig syltetøy av rabarbra og jordbær. Som jeg i dag har laget pai av.smiley

Oppskrift på pai postet under kake/kjeks.

Rabarbra kan også singelfryses.

Rabarbra / jordbærsyltetøy

1 kg. rabarbra ( skjært opp i små biter )

1 kg. jordbær

10 ss. sukrin

2 ss. kanel

saft fra 1 sitron

 

Vask og skjær rabarbra opp i små biter. Rensk jordbær og del den i biter. Ha rabarbra og jordbær i en kjele. Press sitronen og ha saften over. Kok opp og la det småkoke et par timer. Ha i kanel mot slutten av koketiden. Smak om det er passe søtt og passe med kanelsmak. Kan hende noen vil ha litt mer sukrin i. Avkjøl og oppbevar på glass i kjøleskap.

Kjempegodt å ha i cottage cheese eller tyrkisk yoghurt. Og selfølgelig som pålegg.smiley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *