Gresskarsuppe

Har sett flere oppskrifter på gresskarsuppe men har aldri syntes at de har sett spesielt gode ut. Men alikavel hadde jeg bestemt meg for at når høsten kommer skal jeg prøve å lage en. Jeg er veldig glad i forskjellige supper og har tidligere erfart at suppe som jeg ikke syntes så særlig innbydende ut har vært helt fantastisk gode.

I går kjøpte jeg inn et helt gresskar for første gang. Fant en grunnoppskrift i bladet Mat og Helse, men har sett flere oppskrifter hvor det brukes forskjellige slags krydder, så jeg laget suppen etter grunnoppskriften, så tilsatte jeg krydder med smaker som jeg selv liker godt.

Det ble en kjempegod suppe. Kommer helt sikkert til å lage denn flere ganger. Jeg serverte den med brødet » Allsidig brød / loff » som er postet under brød, med tilsettning av frisk persille og frisk oregano. Syntes brød med urter i passer godt til suppe, særlig når man har brukt samme urter i suppen. Da henter man opp litt av den samme smaken fra brødet som er i suppen.smiley

Grunnoppskrift 4 personer.

1 gresskar

1 løk

2-3 fedd hvitløk

2 ss smør

2 buljongterninger el.l.

1 l vann

5 dl H-melk

1 dl fløte el. creme fraiche

salt og pepper

 

Jeg tilsatte:

1 hakket chili

1 bit ingefærrot

1 dl hakket persille

1 dl hakket oregano

 

Skrell gresskaret, pill ut steinene og skjær kjøttet i terninger, skjær løk og hvitløk i biter og fres alt i en stor gryte sammen med smøret i et par minutter. Hell vann over så det dekker grønnsakene, tilsett buljong, chili, ingfær og urtene. La det småkoke 30-40 minutter eller til det er blitt mykt. Mos med stavmikser og tilsett melk og fløte. Smak til med salt og pepper.

Håper andre også tør å prøver seg på ting som de egentlig ikke tror de liker. Det kan bli en veldig positiv opplevelse. Det ble i alle fall denne for meg.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *