Torsk med chorizosalsa, asparges og blomkålmos.

Spennende smak til en ellers så kjedelig torskefilet. Denne retten har jeg lagt meg på minne etter at Trine http://trinesmatblogg.no/ var på besøk på Wenches kjøkken på GMN tidligere i år. En kjempefin blogg som gir meg mange gode ideer. Absolutt verd å besøke. Da jeg så Trine og Wenche lage denne retten syntes jeg den så veldig spennende ut, og bestemte meg allerede da for at den måtte prøves. Som tenkt, så gjort! Kan anbefales på det sterkeste da tilbehøret lages mens fisken står i ovnen, d.v.s. man trenger ikke all verdens med tid, og middagen blir så mye mer enn stekt torsk.

4 pers.

Torsken:

600 g torskefilet

litt olivenolje

litt sitron

salt og pepper

Skjær fisken opp i porsjonsstykker og legg i ildfast form. Pensle hver bit med blanding av olivenolje og sitron, krydre de med salt og pepper.

Steik på 200 grader ca. 15 – 20 min.

Chorizosalsa:

3 – 4 ss ristede pinjekjerner

1 dl olivenolje

ca 150 g chorizopølse

2 finhakket sjalottløk

1 – 2 fedd hvitløk

½ rød chili hakket

3 soltørkede tomater finhakket

litt sitron

frisk timian finhakket

Rist pinjekjernene og legg til side.

Surr chorizopølsa i oljen ca. 1 min. Ha i løk, chili, tomat og la det surre videre ca. 10 min. Ha i pinjekjerner og timian, press 1 ” god ” skive sitron over.

Aspargesen:

Rens og skjær bort stilken. Kok i lettsaltet vann i 3 – 5 min.

Blomkålmosen er postet under tilbehør.

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *