Grovbrød / lavkarbo

Opprettet av Siv Arntzen on., november 23, 2011 18:36:19

Denne oppskriften dukket pluttselig opp under rydding. Tror den stammer fra da jeg tok kostveilederutdanningen. I alle fall…..knallgode brød. Jeg laget 2 brød i samme slengen. I det ene byttet jeg ut cottet cheese med creme fraiche. Ikke stor forskjell på smaken så begge deler kan brukes.

1 brød:

1 beger cottet cheese

7 egg

1/2 ts salt

1 ts sukrin

130 g kruskakli

120 g linfrø

100 g solsikkefrø

1 ts bakepulver

Bland cottet cheese , egg, sukrin, salt godt i kjøkkenmaskin.

Knus halvparten av solsikkefrøene i stavmikser. Ha alt det tørre utenom bakepulveret i lag med eggeblandingen. Rør sammen til en jevn deig. Rør inn bakepulveret forsiktig til slutt. Deigen blir mer løs en fast. Hell deigen over i en bakepapirkledd brødform. Stek på 190 grader i 1 1/2 – 2 timer, nederst i ovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *