Fylt svinefilet med basilikum/dadelkrem

I helgen som var har det stått svin på menyen hos oss. Både lørdag og søndag har vi spist svinekjøtt med stort sett samme råvarene som tilbehør, men alikevel to helt forskjellige retter. Begge oppskriftene legges her. Lørdag steikte jeg svinefilet fylt med en smakfull krem av snøfrisk, frisk basilikum, dadler, surret i bacon. Som tilbehør hadde jeg mos blandet av søtpott og gulrot, og lune grønnsaker. Fylt svinefilet. Ingredienser og fremgangsmåte: Svine indrefilet. Skjær fileten i passe store serveringstykker. Del den nesten i to på langsiden, brett den ut for å smøre kremmen inni. Smør godt med krem inni ( oppskrift se under ), brett sammen og surr bacon rundt. Brun bitene på varm panne i smør. Legg over i ildfast form, kok ut panna med 2 dl vann, 1 ss av kremen og 1 dl fløte. Smak til med salt og pepper. Slå dette over kjøttstykkene. Steik videre i ovnen 200 grader ca. 40 – 45 min. Krem til ca. 6 stykker: 1/2 pk snøfrisk naturell, 3-4 dadler ( fjern stein ), frisk basilikum, 1/2 kinesisk hviløk. Kjør alt i stavmikser til en jevn krem.
Mos av søtpotet og gulrot: Skrell og kok begge deler mørt. Slå av vannet og mos det. Rør inn en skvett fløte eller smør og smak til med salt og pepper.
Lune grønnsaker: sjampinjong, squash, aubergine, rød løk, tomater. Skjær opp alt i biter, strimler eller den form du selv vil. Smelt litt smør på panna og lun grønnsakene til de blir møre og varme. Smak til med salt og pepper. Tilsett friske basilikumblader. Ikke la det stå å surre i panna over lang tid. Det er best om det er litt tyggemotstand i grønnsakene. Klargjør dette når det andre er ferdig eller etter at gjestene er kommet hvis så er. Nydelig helgemat!smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Siden jeg hadde en halv svinefilet og litt bacon til overs ble det en herlig svinewook til søndagsmiddag. Litt rester igjen fra lørdag som jeg også fikk nyttet opp ved å ha det også i wooken. Svinewook. Ingredienser og fremgangsmåte: Svinefilet og bacom skjæres i strimler. Grønnsaker skjæres opp. Grønnsakene jeg brukte: søtpotet, blomkål, rød løk, squash, aubergine, kinesisk hvitløk. Begynn med å wooke kjøttet i smør. Når det er brunet, tilsett grønnsakene og wook videre til de er mørnet. Tilsett event. rester. Smak til med salt og pepper. Hadde litt frisk basilikum til overs som jeg også fikk nyttet opp i wooken. Deilig søndagsmiddag med godt kjøtt og masse gode grønnsaker.smiley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *