Salat med marinert kylling

Middag eller lunsj. Eller kanskje begge deler.smiley Noen dager blir middagen litt seint, Spesielt da syntes jeg det er supert å lage en god salat. Salat er lett mat som gjør at man føler seg mett på en god og behagelig måte. Bedre salat har jeg ikke spist på lenge. Blir garantert en jenganger her i huset.smiley Ingredienser og fremgangsmåte: Gjør klar kylling og marinade. Bland og la det ligge minst et par timer i kjøleskap å godgjøre seg. Stek på panna med litt smør mens du lager resten av salaten og server mens kylligen er varm / lun.
Kyllingfilet: Skjær i strimler
Marinade til 2 fileter: 1 dl olivenolje 1/2 chili ( uten frøene ) 1 kinesisk hvitløk 1 bit ingerfærrot ( ca 2 ts ) 1 ss karry saft av 1/2 lime 1 ts tagatesse eller sukrin litt salt, litt pepper Bland alt i stavmikser og kjør det sammen. Ha kyllingen i en plastpose, slå marinaden over og bland det godt.
Salat: hjertesalat ( kan bruke annen grønn salat ) salatløk ( selges nå på høsten og er fantastisk god i salat. Mildere på smak enn vanlig løk. Får man ikke tak i den er rødløk et godt alternativ ) cherrytomater paprika. Del tomatene i to, skjær det andre opp og bland alt sammen.
Dressing. Verdens enkleste dressing….Smaker fantastisk godt til kyllingen. 2 ss rømme 2 ss majones 1 1/2 ts dion senep 1/2 ts tagatesse eller sukrin Bland og rør sammen.
Servering: Legg salat på fat med de stekte kyllingbitene over og fordel litt dressing over.
Nam, nam. Håper det vil smake!

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *