Panert torskefilet med ertepure og baconsalsa

 

Torsk kan man gjøre så utrolig mye forskjellig med. Her er en supergod middag som er både enkel og rask å få til, og som er laget på noen få helt vanlige råvarer.

Start med å klargjøre fisken til steking.

Torsk er ikke av den mest smaksrike fisken i seg selv. Jeg strør gjerne litt salt over den og lar den ligge en stund med salt før bruk, slik at det får trekke inn i fisken. Hvis ikke er det ingen problem å salte den rett før bruk, men da krever den litt mer salt.

Panering: Visp sammen 1 egg, 2 ss sesamfrø, 1 ts salt og 1/2 ts pepper. Skjær fisken i passe store serveringsstykker og vend den i paneringen. Legg i ildfast form og steik i ovnen 200 grader ca. 30 min. Hvis det er panering til overs slår jeg det over fisken i formen. Ingen ting må gå til spille her.:-)

Baconsalsa

Ingredienser: Bacon, tamat, rødløk, sjampinjong, kruspersille, litt salt, litt pepper.

Fremgangsmåte: Skjær bacon i terninger og steik den på panna. Skjær opp grønnsaker og kruspersille og bland sammen med bacon. La det surre litt på panna til det har fått blandet seg og blitt varmt. Smak til med salt og pepper.

Ertepure:

Kok grønnerter til de er møre ( ca. 5 min ). Sil av vannet. Mos ertene med stavmikser. Rør inn en smørklatt og smak til med salt og pepper.

Nam, nam!

IMG_2939 IMG_2940 IMG_2941 IMG_2943

IMG_2944

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *