Sunne havrekjeks

Disse sunne havrekjeksene passer perfekt til ostefatet. Men kan selvfølgelig også nytes til kaffen, eller som et lite mellommåltid med godt pålegg på. Uten sukker, uten egg, uten nøtter, kan lages glutenfri, så disse vil nok kunne passe de fleste.

Ingredienser:

6 dl store ( glutenfrie ) havregryn ( eller vanlig havregryn )
2 dl melk
60 g smeltet smør
1 ss tagatesse
2 ts bakepulver
2 ss kokosmel eller annen type mel om du ikke ønsker de glutenfri
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts kardemomme

Fremgangsmåte:

Slå melka over havregrynene og la det trekke noen minutter. Bland inn det tørre. så smøret. Rør til du får eg jevn og fin deig. Rull små kuler og trykk de ned til passe store kjeks på bakepapirkledd stekebrett. Steik på 200 grader midt i ovnen til de er gyllenbrune, ca. 12-15 minutter. For å få kjeksene ekstra sprøe kan du la de stå i ovnen med døren på gløtt i ca 30 min, eller til ovnen er nedkjølt.

Lykke til!

IMG_3205 IMG_3207

Smaker fantastisk med blåmuggost og mandarin.:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *