Gulrotsuppe Hot med kikerter og gresskarkjerner

Hva smaker vel bedre enn en hot gulrotsuppe på en kald vinterdag. Med ingefær, gurkemeie, hvitløk og chili er det en svært smaksrik suppe som varmer en frossen kropp. I tillegg både rask og enkel å tilberede.

Ingredienser ( 6 pers. )

6 gulrøtter

1 liten søtpotet

1 persillerot

2 ss olivenolje

1 løk

1 kinesisk hvitløk

1 tommelstor bit ingefær

1 l vann

1 ss økologisk grønnsaksbuljong

1 chili uten stein

1 boks kokosmelk

1 god bunt frisk timian

1 ts. gurkemeie

saft av 1/2 lime

salt / pepper

1 pk hermetiske kikerter ( gogreen økologisk )

4 ss gresskarkjerner

Fremgangsmåte:

Rensk og skjær gulrot, søtpotet og persillerot i biter. Rensk løk, hvitløk, chili og ingefær. Begynn med å surre det i olje til det blir blankt. Tilsett vann, buljong, gulrot, søtpotet og persillerot å la det koke opp. Tilsett kokosmelk, urte og lime. La suppen koke til grønnsakene er møre. Ca 20 min. Bruk stavmikser til å kjør til en fyldig og jevn suppe. Smak til med salt og pepper.

Legg kikerter og gresskarkjerner i en ildfast form. Slå litt olivenolje over og strø litt salt og pepper over. Rist det i ovnen i ca 15 min på 200 grader. Strø blandingen over suppen ved servering og pynt med litt timian.:-)

Vel bekomme!

IMG_3212

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *