Helstekt kylling med friske urter og grønnsaksform.

Helstekt kylling – høres godt ut? Ja uten tvil, og tenk, det er en av de enkleste middagen man kan lage!

Det er ikke stort annet å gjøre enn å kryddre kyllingen, legge den i en passe stor stekeform. Skjære opp grønnsaker, ha de i en ildfast form.

Jeg starter med kyllingen. Den kommer fra Solheim gård. Den er økologisk og et stort pluss er at jeg vet at kyllingene har levd et godt liv. Bruker med fordel økologiske grønnsaker i den grad det er mulig.

Jo renere jo bedre!

Lager urteblanding av:

1 dl olje ( rapsolje el. Olivenolje )

½ bunt oregano

½ bunt kruspersille

½ bunt koriander

1 kinesisk hvitløk

1 ts salt

1 ts pepper

( Bruk gjerne andre urter som du har tilgjengelig, eller det du liker best. )

Bland alt i stavmikser / foodprosessor og kjør det sammen til det er godt blandet. Gni kyllingen inn med urteblandingen. Hell ca 2,5 dl vann i formen og kle formen med folie. Det for å unngå at kylliongen skal bli tørr. Stek kyllingen på 180 grader ca 1 1/2 time. Ta av folien og fortsett å stek i 30 min til. Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile under folie i ca 15 min.

Grønsaksform:

gulrot

søtpotet

gul løk

persillerot

sellerirot

paprika ( bland gjerne flere farger )

kinesisk hvitløk

resten av buntene med urter

1 pk / boks hermetisk tomat ( økologisk )

½ pk fløte

Salt / pepper

Oppgir ikke mengde på grønnsakene. Her er det igjen bare å velge de grønnsakene du har tilgjengelig eller liker best i passe mengde etter hvor mange som skal spise.

Skjær opp alt av grønnsaker og urter, og bland det i en ildfast form. Strø salt og pepper over.Rør sammen hermetiske tomater og fløten. Slå det over grønnsakene. Da blir det både grønnsaker og saus i ett.Sett formen i ovnen sammen med kyllingen samtidig som du tar bort folien fra kyllingen. La grønnsakene stå i ovnen til kyllingen er ferdig stekt. Når kyllingen tas ut av ovnen , skru opp temperaturen til 210 grader og stek grønnsakene videre til de er blitt møre og passe stekt, mens kyllingen hviler.

Denne grønnsaksformen passer også godt som tilbehør til annet kjøtt, eller også fiskeretter.

Lykke til og vel bekomme!

IMG_3222 IMG_3223 IMG_3224 IMG_3227

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *