Fottur » Tour de Mont Blanc «.

Turen rundt Mount Blanc som jeg hadde sett slik frem til ble virkelig et minne for livet.

Vi startet vandringen fra vakre Chamonix. Turen starter med at vi tar kabelbane opp til Bellevue som ligger 1800 moh. Derfra går vi opp over fjellene og ned dalen til Les Contamines. Der er det overnatting og middag på et koselig vertshus. Høyeste punkt for dagen var Col de Tricot 2120 moh.

Etter frokost starter vi dag 2 vandringen. Dagens etappe går over 16 km og høyeste punkt er La Croix du Bohomme 2493 moh. Det er vanskelig å sette ord på utsikten men prøver med » vanvittig fin «. Fortsetter nedover dalen 950 høydemeter til Les Chapleux. Her overnatter vi på en sjarmerende fjellseter hvor vi får servert 3 retters deilig middag.

På dag 3 skal vi forlate Frankrike og forsette innover i Italia. Vi krysser Seignpasset og bestiger Col de Seigne 2510 moh. Toppen byr på panoramautsikt til Mont Blanc og har foruten det vill og frodig natur. Videre går vi nedover dalen 900 høydemeter og vi ender opp i den nydelige fjellandsbyen Courmayeur i Italia. En vakker by hvor jeg gjerne reiser tilbake. Vil se mer av både byen og området rundt. Her bor vi litt mer luksus. På et 4st. flott hotell. Byen har mange fine både restauranter og butikker. Rusler litt rundt før vi ender opp på Italiensk restaurant for middag.

      

Dag 4. Etter en god frokost er vi klare for ukens høyeste punkt. Vi starter oppstigningen. Vi passerer blomsterdalen med utsikt til mektige fjell og fossefall. Når vi passerer  høyeste punkt Grand Col Ferret 2537 moh. er vi kommet over grensen til Sveits. Her omringes vi av isbree og vill natur før vi går ned dalen til 2071 moh. Herfra er det en times busstur til nok en vakker liten fjellby Champex, fremdeles i Sveits. Her overnatter vi på hotell hvor vi blir servert nok en nydelig 3 retters middag.

Før vi starter vandringen på dag 5 er det selvfølgelig frokost. På hotellet her serverte de bl.a. nydelig Bircher Muesli, som opprinnelig har sitt opphav i Sveits. Det vi kaller kjøleskapgrøt og som etter hvert er blitt et populært frokostalternativ her hjemme. Den 5 dagen vandrer vi også i de Sveitsiske alper. Ture går fra Champex til Trient. 16 kilometer hvor vi starter gjennom skog og hvor tregrensen er på opp mot 2000 moh. Her stopper vi på en fantstisk fjellstue » Bovine » som ligger 1987 moh. Fjellstuen er populær og her er det mange vandrere sannsynligvis fra hele verden. Her kan man dekke opp med sin egen piknik eller man kan kjøpe lokal mat fra det mildt sagt enkle kjøkkenet de har til disposisjon. Her ser vi de bærer ut og serverer mat som lukter helt himmelsk. Vi spiser felles piknik som vi har med oss med deilig brød og lokale oster og skinker. Herfra går vi 900 m bratt nedstigning til neste overnattingsplass som er i den lille landsbyen Trient ( 1280 moh ). Det første vi ser når vi nærmer oss byen er en rosa kirke. Ikke akkurat fargen vi forbinder med kirke men fasinerende allikevel. På et av vertshusene i byen spiser vi 3 retters middag og sover. Matmessig er dette vertshuset av den enkle sorten. Her serveres det samme rettene til forrett, hovedrett og dessert hver dag. Maten her er nok ingen høydare men helt greit. Fordelen er at serveringen går aldeles kjapt unna. Likeså er frokosten her også av den enkle sorten. Men, men litt av sjarmen dette også.

        

Vi er nå kommet frem til ukens siste vandringstur som går fra Trient og vi ender opp i Frankrike og Chamonix hvor vi startet. Dette er ukas korteste tur 9 km. Vi går gjennom vakkert terreng opp til Col de Balme ( 2191 moh ) hvor vi krysser grensen til Frankrike. Fra toppen her er det fantastisk utsikt over Chamonixdalen og Mount Blanc sine hvitkledde fjelltopper. Et ubeskrivelig skue. Så nært men allikevel så fjernt. Etter litt påfyll av næring og fotografering forsetter vi ned til den kjente skibyen Le Tour. På nedstigningen nyter vi utsikt og terrenget med en smule vemot for at det nærmer seg slutten på denne reisen. Men vi har enda litt å glede oss til. Når vi kommer ned til Chamonic sjekker vi inn på 4 st. SPA hotell. Hotellet har takterasse med spabehandlinger, badstue og utendørs jazzuci. Ikke nok med det men panoramautsikt til Mont Blanc. Her feirer vi vel gjennomført med bading, soling og ( litt ) bobler. Vel fortjent! Siste kvelden avslutter vi på en av Chamonix lokal restauranter hvor vi spiser god mat og mimrer og dagene som har vært. Vi er alle enige om at det blir litt trist og skilles.

Gruppen ble skikkelig sammenspleiset fra første dag. Det er jo alltid spennende når man reiser på tur hvor ikke alle kjenner alle hvordan det blir, hvilke folk som er med osv. For oss tror jeg ikke det kunne blitt bedre. Er utrolig takknemlig for alle de flotte damene jeg har truffet og rukket å bli litt kjent med på denne turen. Vi var 3 venninner som reiste sammen. Det er veldig koselig å kunne gjøre slike ting sammen og dele opplevelsene med noen man kjenner. Men flere av de andre reiste helt alene. Å det må jeg bare si, det å reise alene med Jomfrureiser er ingen problem. Har man lyst å oppleve noe, har ingen å reise sammen med vil jeg absolutt anbefale slike turer. Du er aldri alene på en slik reise med mindre du ønsker det selv. Så vil jeg også berømme Kaisa ( reiselederen vår ). Hun er en fantastisk reiseleder som er inkluderende, tar hensyn og ser alle, og gir oss en fantastisk naturopplevelse med sin innlevelse og sitt naturlige vesen. Er supertakknemmeli og vil takke alle og enhver av dere for fantastiske opplevelser sammen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *