Rabarbra og jordbær – smuldrepai

Rabarbra er en av min største sommerfavoritt. Sammen med jordbær gir det fantastisk frisk og god smak. Kan også varieres med feks bringebær. Paien lages uten sukker og ønsker du den også glutenfri bruker du glutenfritt havremel og havregryn. Ønsker du den uten melk kan du bytte smøret med cocosa.

Ingredienser:

500 g rabarbra

500 g jordbær

50 g sukrin gold

30 g sukrin +

1 ts vaniljepulver

Smuldretopping:

100 g smør

100 g grovhakkede mandler ( kjør gjerne i stavmikser )

50 g havremel

50 g havregryn

70 g sukrin gold

Fremgangsmåte:

Vask og skjær rabarbra og jordbær i biter. Bland sammen i en bolle sammen med sukrin og vaniljepulver. Hell blandingen over i paiform eller annen ildfast form.

Topping: Bland sammen alt i foodprosessor og kjør til en klebrig, smuldrete masse. Fordel det over rabarbra og jordbærblandingen. Stekes i ovnen på 175 grader ca 40 min. Til paien har fått en gylden fin farge. La den kvile noen minutter før servering. Da setter den seg litt. Paien kan bli litt saftig. Personlig syntes ikke jeg det gjør noe. Saften er jo nydelig den også.:-) For en fastere pai kan du blande i 1 – 2 ss potetmel sammen med rabarbra og jordbærblandingen.

Selv liker jeg å servere den med vaniljekesam til.:-) Men tyrkisk / gresk yoghurt, vaniljekrem eller vaniljeisis vil nok også være supergodt til denne. 🙂

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *