Sur – søt chilisaus

Å lage hjemmelaget sur – søt chilisaus er enkleste ting i verden med stor fordel. De flesta av de kjøpte wooksausene inneholder mye skjult sukker som man egentlig ikke tenker over er sukker, og andre ting vi ikke vet hva er. Lager man sausen selv vet man i det minste hva man får i seg, og har mulighet til å lage en sunnere variant.

Denne sausen er helt uten sukker. Den er både rask og enkel og lage, og er kjempefin og bruke som smaksforsterker i wook og gryter med feks. kylling eller skalldyr og selvfølgelig masse gode grønnsaker.

Ingredisenser:

3 – 4 store chili ( hot med steiner. Litt mindre hot uten stener ).

1 kinessk hvitløk

saften av 1 lime

3 dl vann

30 gram sukrin +

50 g sukrin gold

1 ts salt

1 – 2 ts johannesbrødkjernemel ( til jevning )

Fremgangsmåte:

Finhakk eller kjør chili og hvitløk i foodprosessor. Bland sammen alt utenom jhbkm i en kjele. Kok opp og la det småkoke ca 10 min. Rør inn jhbkm ( pisk inn litt og litt i gangen så det ikke klumper seg ). La det småkoke 5 – 10 min til. Blir den for tykk, tilsett litt mer vann. Tykner gjerne litt mer når den blir avkjølt.

Om du ikke bruker opp alt med det samme, kan den fint oppbevares på glass i kjøleskapet, og bruke den som smaksforsterker i wook / gryter eller som tilbehør til annen middag.

Lykke til!

Kylliggryte med lite hint av Asia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *