Paprika

Paprika er en skikkelig C – vitamin bombe. Den inneholder 3 ganger så mye C – vitaminer som appelsin. Den røde paprikaen er den som inneholder mest, mens den gønne inneholder 2 ganger mer enn appelsin.

Paprika kommer opprinnelig fra Sør – og Mellom- Amerika. I dag dyrkes den også i stort omfang også i Europa.

Vi trenger daglig inntak av C – vitamin siden det ikke lagres i kroppen vår. Hva er vel bedre enn paprika på hvitosten??? Når man steker eller koker paprikaen mister den litt av vitaminene, så for næringsinnholdet sin del er den aller best rå. Men, den er jo super å bruke både i wook, gryteretter, suppe og gratenger. Noen syntes den er litt stram på smak, da mildner den litt når den blir stekt eller kokt. Jeg spiser den gjerne som den er, og bare det.smiley

Paprika inneholder også mye A – vitamin som er bra for syn, hud og slimhinner.

At man har stort nok C -vitamin inntak gjør også at kroppen har et opptimalt jernopptak. Bidrar også til fart på fettforbrenningen.smiley

Næringsinnhold pr. 100g.:

Vann 91g, kcal 28, protein 1,1g, karbohydrater 4,6g og fett 0,2g.

Ingen begrensninger her. Det er bare å spise så mye man orker.smiley

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *