Gullbrød

Marsipansjokolade er også noe som hører med i påsken.

Denne hjemmelagede marsipansjokoladen er derimot laget på reine gode råvarer, og smaker så nærme gullbrød som det lar seg gjøre. Jeg har rett og slett blandet sammen marsipandeig og sjokolade til en røre. Jo enklere jo bedre.smiley

Ingredienser ( stor porsjon ca. 60 biter )

200 g skoldede malte mandler.( Skold mandlene på forhånd og la de tørke. )

80 g sukrinmelis

2 eggehviter

2 ss cognac

Mal mandlene, bland inn resten og kna til en jevn deig.

200 g mørk sjokolade minst 70%

4 ss cocosa ( grønn etikett )

Smelt sjokoladen på svak varme. Rør inn cocosaen. Bland i marsipandeigen og rør det sammen. Hell over i konfektformer enten av silikon eller papirformer. Silikonformer er kjekt å ha om man lager den del goodis selv. De er veldig bra med det at ingenting som setter seg fast i de. Når sjokoladen er stivnet er det bare å trykke ut konfektene, og du har fine figurer.

Nam, nam nydelig til kaffekosen! Lykke til!

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *