Påskelam

Tradisjonens tro » påskeaften og lammelår «.

Jeg bruker å langtidssteike lammelåret. Syntes det er best når det har stått lenge i ovnen og er blitt så mørt at kjøttet rammler i fra beinet.

Tilberedelse:

Skjær opp 1 gullrot, 1 løk og en rensket appelsin og legg i langpanna. Slå 1/2 liter vann over. Grønnsakene skal ikke spises, men er med å lage god smak til sausen.

Legg steika på rist. Stikk små hull i den med en skarp kniv. Del opp kvitløksbåter i flere små båter og putt inn i hullene. Putt fersk rosmarin også inn i samme hullene.

Kryddre steika med salt, pepper og tørsket timian. Gni inn steika med myknet smør. Sett steika inn i ovnen på 100 grader. Still opp ovnen til 125 grader 1-2 timer før den skal tas ut. Jeg setter steika inn i ovnen tidlig på formiddagen. Kan gjerne stå 7-8 timer.

Ta steika ut av ovnen 1/2 time for servering og la den kvile i aliminiumsfolie før du skjærer den opp.

Saus:

Sil av væsken som er i langpanna. Tilsett litt fløte og smak til med salt og pepper. Det er så mye smak av kraften at det trengs ingen annen smakstilsetting.

Server med det du ønsker av grønnsaker. Denne gangen serverte jeg steika med blomkålpure, ertepure og kokte gullrøtter.

Fikk anbefalt en fransk rødvin som heter » Les Donats chateau » på vinmonopolet til lammelåret. Den kan jeg trygt anbefale videre.smiley

 

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *