Baconsurret svinefilet fylt med basilikumkrem

En deilig rett når man har lyst på noe ekstra ut av en ellers kjedelig svinefilet. Har du lyst på et lite festmåltid vil jeg anbefale denne.:-)

Foruten svinefilet og skivet bacon trenger du:

Basilikumkrem: Fersk basilikum, 4 – 5 cherrytomater, kinesiks hvitløk, salt, pepper, 1 – 2 ss creme fraice.

Bland alt i stavmikser og kjør sammen til en jevn krem.

Fremgangsmåte:

Skjær svinefileten i passe store serveringsstykker. Skjær så stykkene nesten helt over på tvers. Smør kremen inni, brett sammen strø litt salt og pepper på kjøttet og rull bacon rundt. Legg i ildfast form. Hvis det er krem til overs, ha en ss eller to i tillegg i formen. Det gir en nydelig kraft som kan brukes som saus / dressing over grønnsakene. Varm opp ovnen til 225 grader og stek til baconen er blitt passe brun og sprø. ( ca 30 min. )

Tilbehør:

Dampede grønnsaker. Jeg har brukt: Søtpotet, gulrot, rød løk og paprika. Rensk og skjær grønnsaken opp i biter og fordel lagvis i en ildfast form. Stø på salt og pepper og gjerne en » dasj » olivenolje over. Bruk enten dampovn eller sett grønnsakene i ovnen sammen med kjøttet. Hvis du har de ovnen så pass på at de ikke blir svidde. Kan være lurt å sette de inn siste halvdel av steketiden til kjøttet, for så å stille ned temperaturen på ovnen til ca. 180 grader og la de stå i ovnen litt til. Kjenn etter, grønnsakene er ferdige når de begynner å mykne.:-) I mens kan du ha folie over kjøttet. Gjør ingenting om det hviler seg litt før servering.

Tips: Hvis det blir basilikumkrem til overs, ikke kast den, det er den altfor god til. Den kan fint stå i kjøleskapet et par dager og er ypperlig å bruke i supper / gryter som smakstillsettning. Selv hadde jeg resten i en fiskesuppe dagen derpå.:-)

Lykke til! Håper det vil smake.:-)

IMG_2294 IMG_2295 IMG_2296 IMG_2300 IMG_2302

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *