17. mai buffet

Buffet er jo et velkjent fenomen på 17. mai. Hvorfor ikke lage sin egen.

Her kommer et forslag fra meg på vår 17. mai buffet fra 2011. Ingen grunn for ikke å gjenta den. 🙂

Flere småretter, reker, scampi, kamskjell og kylling. Salater og brød. Samt en nydelig dessert.

Fremgangsmåte:

Marinade: 2 dl olivenolje, 2 kinesisk hvitløk, 2 chili, 1 bit ingefærrot, 2 ss sukrin, salt og pepper. ( Hvis du vil ha den enda mer sur / søt er det bare å ha mer sukrin og limesaft ). Kjør alt i stavmikser. Fordel oppskåret kyllingfilet, reker ( ferdigpillede ), ferdigkokt scampi og kamskjel ilag, i egne skåler. Fordel marinaden på alle skålene. La stå å godgjøre seg. Gjerne noen timer. Rekene serveres med marinaden. Kyllingen stekes for seg, og scampi / kamskjellene stekes for seg.

Brød: 2 dl solsikkekjerner, 2dl mandler, 1 dl linfrø kjøres i stavmikser. Dette blandes i kjøkkenmaskin med 2 dl kruskakli, 1,5 ss fiberhusk, 2 ts salt, 2 dl revet ost, 2 ts bakepulver. Visp samme 5 egg og slå over. Blandes godt i kjøkkenmaskin. La røren stå noen minutter. Smør en bakepapirkledt form med litt olje. Lag rundstykker med en spiseskje dyppet i vann. Ca. 15 stk. Stek 180 grader ca 20 minutter.

Salater:

Vanlig: isbergsalat, paprika, agurk, rødløk, tomat. Bruk marinaden som rekene ligger i om du vil ha dressing på.

Walldorfsalat: hodekål, eple, ananas, stangselleri, valnøtter. Pisket 1 pk. fløte med 2 ss sukrin til krem ( ta av ca. 1 dl til desserten ) rør inn 1/2 pk majones og litt presset limesaft. I dag valgte jeg og servere salaten og kremen hver for seg. Da bestemmer man selv hvor mye krem man vil ha. Kan bli noe mektig…

Rekesalat med avokado: 1 avokado, limesaft av 1/2 lime, salt og pepper kjøres til krem i stavmikser. Rør inn 1/2 pk majones og 250 g reker.

Så dessertensmiley

1 pose frosne kirsebær og fersk ananas. Strø 2 ss sukrin over og limesaft av 1/2 lime.

1 dl fløtekrem ( bruk av den samme som ble pisket til waldorfsalaten ) piskes sammen med 1 boks mascarponeost.

Fordel osteblandingen i skåler og slå bærblanding over. » supergodt «!smiley

Hipp, hipp, hurra! En fin 17.mai feiring ønskes til hele det Norske folk. 🙂

 

 

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *