Siv`s tørrfisk bacalao

Tørrfisk har lange tradisjoner i Lofoten. Av tørrfisk kan man lage mange forskjellige og deilige retter. Slik som denne nydelige, smakfulle og nye variasjonen av bacalao. ( I allefall ny for meg:-) ). Ikke bare med tørrfisk i stedet for klippfisk, men også med squash i stedet for potet har jeg komponert denne. 🙂

Ingredienser ( 10 pers. )

2 kg ferdig utvannet tørrfisk

1/2 glass økologisk tomatpure

2 kg squash

2 løk

3 paprika

3 pk / bokser økologiske hermetiske tomater

1 fl heinz chilisaus

1 glass økologisk sort oliven

3 – 4 chili

2 kinesisk hvitløk

2 ts cayennepepper

1 bunt fersk kruspersille

salt

2,5 dl økologisk olivenolje

1 l vann

Fremgangsmåte:

Skjær løk og paprika i strimler. Skjær fisken i passe små biter. Skjær squash i skiver. Varm opp og rør sammen olje, tomatpure og vann. Legg lagvis løk og paprika, fisk, squash og hermetiske tomater. Hakk opp chilien og hvitløken og bland i sammen med chilisausen. ( Mellom lagene ). Strø også salt mellom lagene. Ha i oliven og hakket persille. Kok opp og la bacalaoen stå og småkoke / trekke » lenge » slik at smaken av krydderet får satt seg ordentlig. Gjerne 2 – 3 timer. Smak til med passe salt, event. mer chili og cayennepepper. Alt etter hvor hot du vil ha den. Personlig syntes jeg bacalaoen godt kan være » hot «. Her er det smak og behag som avgjør, vil du ha den ekstra hot så tilsett gjerne litt mer chili. 🙂

Server med godt brød og smør.

Som feks. dette brødet: https://blogg.treningkostoghelse.com/2014/03/09/nottebrod/

Bom proveito!

IMG_2358

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *