Hvordan bli motivert til trening?

Denne meldingen tikket inn til meg i dag. Jett om jeg ble glad.

Det er en stor glede for meg å kunne motivere andre til trening. Det er fordi jeg har en lidenskapelig tro på at trening er bra, og gir oss en stor helsemessig fordel både fysisk og mentalt. Denne meldingen ga meg motivasjon til å lage dette innleggget. Om motivasjon. 🙂

Her er meldinga:

» Nu ska eg bli flink jente å kom på spinning (eg lova) har bare vært litt mye den siste tia, men nu ska eg bli flink fra mandag av ja eg treng å må stå skolerett over for trener eller blir eg bærre lat å finn på ørti unnskyldninger.

Eg har sånn treningsrespekt for deg å det e en bra ting Ja å du ska bærre ge meg blikk vess eg sku bli borte.. i begynnelsen på treninga e eg bærre sur og vil ligg på sofaen og eg lika ikkje treneren nokka særlig men etter et par tre ganga så blir det bærre godt og eg kjenn det på kroppen at eg har godt av det.

Sånn nu har eg forplikta meg å da har eg ikkje samvittighet å kødd «

Tanken på trening kan være motbydelig og dørstokkmila for å komme i gang kan være milevis. Det gjelder veldig mange enten de aldri har drevet med trening eller har hatt pause.

Jeg føler meg ikke motivert….

Jeg skulle jo begynne, men……….

På mandag…………

Over nyttår…………

Etter ferien…………

Noen som kjenner seg igjen?

Motivasjonsfienden!

Hvor mange ganger har du forsøkt å motivere deg til å begynne å trene – og ikke klart det?

Hvor mange treningsøkter har du droppet fordi du manglet motivasjon?

Når du sitter i den gode varme sofaen din, yndligsprogrammet på TV begynner om en liten time, og ute regner det… Du hadde jo planlagt å jogge en tur. Hva føles mest fristende akkurat da? Å bli i sofaen, eller å ta på deg joggeskoene?

Alle vet jo at trening er bra for alle. Det er opplest og vedtatt gjennom utallige forskninger. Du vil komme i bedre form. Men likevel blir du i sofaen. Du forsøker å motivere deg selv. Leser ukeblader og artikler på treningssider på Internett. Men uansett hva du leser, så blir du sittende i sofaen – idag også. Det samme gjentar seg gang etter gang.

Det brutale sannheten er nemlig dette: Du kommer ikke til å få lyst til å trene før du har kommet godt i gang med treningen.

Hæ? Tenk på det. Alle de veltrente menneskene du kjenner eller vet om. Må de «ta seg sammen» for å dra på trening? Nei, sansynligheten er heller stor for at de gleder seg. Trening er noe de mestrer. Det er gøy! Hvis du derimot er fullstendig utrent , føles en tur på treningssenteret eller en joggetur overveldende, skummelt og ufattelig slitsomt.

Sett i et slikt perspektiv, er det ikke rart at sofaen «vinner kampen» om igjen og om igjen.

Hvordan komme igang?

For å sitere en velbrukt klisje: Just do it!

Jeg vet at så enkelt er det bare ikke.

Men jeg vet at når du først er kommet avgårde og følelsen av mestring og at formen blir bedre, at du kan gå eller løpe same distanse uten å bli så sliten, at du kan gjøre øvelser bedre og bedre, at du kan løfte tyngre og tyngre vekter………Først da blir treningen lystbetont. Først da kommer du til å glede deg til neste trening..

For å komme til det stadiet, så må du begynne. Jo lengre du utsetter det, jo lengre tid vil det ta. Den enkleste måten å begynne på, er å lure hjernen og ikke gi den valgmuligheter.

Det betyr at du må bestemme deg for at dette skal jeg NÅ.

Du trenger ikke å lenke deg til treningssenteret. Men du kan begynne med å ta på deg treningstøyet og dra dit. Når du først har kommet dit, så kommer det til å føles enda rarere å ikke gjøre noe og kjøre hjem igjen enn å trene.

Om du så bare sykler 10 minutter på ergometersykkelen, så er det uansett bedre enn å ligge på sofaen. Om du tar på deg spaserskoene, og går en tur på 5 minutter, så er det uansett bedre enn å ligge på sofaen.

I morgen, går du ganske 2 minutter lenger. Eller så tar du 2 armhevinger i tillegg til 10 minutter på ergometersykkelen. Sakte men sikkert, så bygger du trinn for trinn. Det føles litt lettere gang for gang. Og plutselig skjer det noe nytt. Du merker at du gleder deg til neste treningsøkt. Du trenger ikke motivasjon lenger – for du ER motivert.

Men for å komme dit, må du først begynne – og det gjør du ved å ikke gi deg selv noen valgmuligheter. Bare start!

Hei vent nå litt!

Nå er det snart helg . Kanksje kan du bruke helgen til å tygge og prøve å finne svar på disse punktene.

  1. Hvorfor skal JEG trene?
  2. Hva og hvordan skal jeg trene?
  3. Hva er vitsen med å trene?

Om du har tatt deg tid til å lese helt hit, tenker på disse punktene, og finner noen argumenter, enten de er positive eller negative har du i alle fall satt igang en prosess, “ tema trening “.:-)

Snart kommer jeg tilbake med nytt innlegg med mine tanker. Kanskje kan vi sammen komme frem til noen gode argumenter som gjør at du blir motivert.:-)

Med ønske om en strålende helg!

IMG_2084 motivasjon

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *