Slå to fluer i en smekk!

Gi kroppen en ekstra boost med noen enkle styrkeøvelser på fjellturen.

Når man kommer på toppen å er god og varm er det lurt å legge inn litt styrketrening. Noen få enkle øvelser er nok til at turen blir en komplett treningsøkt.

Jeg har valgt ut 4 enkle øvelser, uten noe utstyr og som kan gjøres absolutt over alt. 4 – 5 serier med 10 repetisjoner på hver gjør susen.:-)

Se øvelsene Her

Dips: Trening av triceps og bryst. Du starter i utgangsposisjon med strake armer på en forhøyning feks. benk eller stein. Senk deg så ned til du har ca 90 graders vinkel i albuene og press deg deretter opp igjen til utgangsposisjonen. Bena kan enten være bøyd eller strake. Jo strakere bein jo tyngre blir øvelsen, så her er det bare å justere bena etter hvor sterk man er.

Knebøy: Trening av rumpe, bakside lår og forside lår. Stå med føttene litt bredere enn skulderbredden og la tærne peke litt ut til siden. Trekk skuldrene tilbake og ned, brystet opp. Trekk pusten og stram magemusklene. Bøy dypt ned i knær og hofter (minimum til rumpa er på linje med knærne). La knærne gå i samme retning som tærne (utover til sidene). Husk å bøy bakover med hoftene når knærne bøyer (knærne skal ikke stikke ut foran tærne.) Hold en naturlig svai i ryggen. Start bevegelsen mot stående posisjon ved å presse fra fothælene mot gulvet (se for deg at du skal presse føttene gjennom gulvet). Strekk ut i knær og hofter. Pust ut når du nærmer deg toppen av løftet.

Armhevninger: Trening av brystmusklene, fremsiden av skuldrene, triceps og kjernemuskulatur. Øvelsen kan utføres nær sagt overalt uten noen form for utstyr. I tillegg kan den variereres i det uendelige for å gjøres tyngre eller lettere. Ha bena litt fra hverandre med tærne i bakken. Kroppen skal være helt strak hele veien fra rumpa til hodet. Sett hendene med ca. med en skulderbreddes avstand på benk, stein eller på bakken. Stram rumpa og magen for å stabilisere. Senk kroppen kontrollert ned mot underlaget ved å bøye albuene til brystet og haka berører underlaget. Press tilbake til utgangspunktet.

Bulgarsk utfall: Trening av primært forsiden av lårene , rumpa og innsiden av lårene. Mens bakside lår og legger må jobbe for å stabilisere. For å holde balansen under øvelsen må en rekke støttemuskler i hele kroppen jobbe for å motvirke at du faller til en av sidene eller fremover / bakover. Hold overkroppen og brystkassen opp. Press hoften framover . Press med hælen på den fremste foten, slik at du aktiverer både bakside- og fremside lår og i tillegg setemuskulaturen. Gå så langt ned at det bakerste kneet nesten berører uderlaget. Eksploder deretter rett opp på fremste fot.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *