Luke 5

Hei.

I dag skal vi gjøre en innsats for skuldrene våre. Du trenger 2 håndvekter med lik vekt. Det kan være 2 tomme melkekartonger fylt med vann, 2 vannflasker eller 2 omtrent like store vedkubber. Har du manualer liggende hjemme så bruk selvfølgelig det. Her er det kun fantasien som setter grenser. Ta vare på det du bruker som vekter, kanskje får du bruk for det senere. Vi skal gjøre 4 forskjellige øvelser som til sammen gjør at vi får trent hele skulderpartiet.

Øvelsene er: Skulderpress, fronthev, sidehev, og framoverbøyd sidehev.

Slik gjør du øvelsene riktig:

  • Skulderpress: En super øvelse for skuldre, og øvre del av overkropp. Skulderpress tar hovedsakelig på skuldrene, men aktiviserer også triceps og bryst. Stå (eventuelt sitt) med en hantel i hver hånd, rett over skulderhøyde. Press dem opp til albuene nesten er utstrakte, og senk dem så rolig ned mot brystet igjen.
  • img_5099 img_5100
  • Fronthev: Dette er en av de beste måtene å trene framsiden av skuldre på. Du vil aktiviserer den vanskelige øvre delen av brystkasse, som for mange kan være vanskelig å få trent. Hold vektene hvilende foran deg mot forsiden av lårene. Løft armene så opp, slik at håndleddene kommer opp mot skulderhøyde, og senk dem så ned igjen til utgangsposisjon.
  • img_5101 img_5102
  • Sidehev: Stå med en vekt i hver hånd, med armene hengende nedover, og håndflatene vendt innover. Med en lett bøy i albuleddet løfter du armene og vektene oppover til hver side. La albuene være litt høyere enn håndleddene. Hold topposisjonen et øyeblikk, før du lar dem returnere til utgangsposisjon.
  • img_5103 img_5104
  • Foroverbøyd sidehev: Muligens den beste øvelsen du kan kjøre for å trene baksiden av skuldrene. Denne øvelsen utføres på nesten sagt samme måte som vanlig sidehev, men her står du lett foroverbøyd, slik at du løfter med – og aktiviserer – baksiden av skuldrene.
  • img_5105 img_5107

Gjør øvelsene etter hverandre, 10 repetisjoner på hver. Ta en liten pause og gjør 1 runde til.

Lykke til!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *